'

16 oktober 2010 - Persartikel - Gazet Van Antwerpen« Terug

Het centrumcafé in de Polderstraat is sinds kort in nieuwe handen, nadat voormalig uitbater Kurt Wynants er na 1,5 jaar de brui aan had gegeven. Voor de twintigjarige Kennith Van den Bergh uit Mol was dat het ideale moment op zijn eigen zaak te openen. "Ik werk al sinds mijn vijftiende in de horeca", zegt hij. "Ondermeer aan de kust en later in de Molse Auberge. In Aarschot richtte ik op mijn zestiende jeugdhuis Egzeko op, maar dat heb ik moeten sluiten omdat de administratief verantwoordelijke zijn job niet goed deed. Toch kan ik zeggen dat de horeca echt in mij zit." De drive om nu voor eigen rekening te werken, is zichtbaar aanwezig. "In twee weken tijd verzette ik, met hulp van familie en vrienden heel wat werk", overloopt hij. "Ik verhuisde er speciaal voor naar Westerlo. De inrichting vooraan in het café is dezelfde maar de achterste ruimte kreeg een nieuwe look met schilderijen, nieuwe verf op de muren en een hoek met lounge-zetels."

Oubollig
De kaart, de muziek en de atmosfeer van Den Anker beantwoorden aan de criteria van een loungecafé. Speciale koffiesmaken, cocktails en wijnen maken het verschil met een gewoon café. "Koffie, laat ik vergezellen van een mini-eclair, bananencrème en slagroom. De wijnen kan je per fles of per glas bestellen. Als de wijnfles niet leeg raakt... Geef ik de kurk mee, zodat de klant zijn wijn mee naar huis kan nemen.

Als de zaak goed op de rails staat, wil Kennith ook nog uitpakken met een wijn van de maand. U kan in Den Anker ook terecht voor kleine hapjes en snacks, vandaar het rookvrije label van de zaak. Café Den Anker behoudt zijn naam, omwille van het oude gevelanker dat nog steeds de gevel siert. Die naam klinkt misschien wat oubollig, maar binnenin huist een modern loungecafé, dat U overigens kan volgen op de sociale netwerksite Facebook.

Untitled Document